Opțiunile de tratament pentru exacerbările BPOC

Opțiunile de tratament pentru exacerbările BPOC

Persoanele cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) pot avea ocazional exacerbări de simptome sau flăcări. Opțiunile de tratamente pentru exacerbări includ bronhodilatatoare, corticosteroizi, antibiotice, oxigen terapie și ventilație.

BPOC este numele dat unui grup de boli pulmonare pe termen lung. Starea tinde să se înrăutățească în timp, iar simptomele pot include:

 • Wheezing
 • Scurtarea respirației
 • tuse
 • Excesul de exces Producția de mucus
 • etanșeitatea pieptului

Persoanele cu BPOC pot observa ocazional că simptomele lor se înrăutățesc brusc sau că se dezvoltă noi simptome. Medicii se referă la aceste perioade ca exacerbări sau flăcări.

la unele persoane, anumite lucruri, cum ar fi o infecție, o schimbare a vremii sau expunerea la iritanți sau alergeni, pot declanșa o exacerbare.

În acest articol, aflați despre unele dintre opțiunile pentru tratarea unei exacerbări BPOC. De asemenea, discutăm despre importanța tratării exacerbărilor, atunci când poate fi necesară spitalizarea și câteva sfaturi pentru prevenirea exacerbărilor.

Opțiuni de tratament pentru exacerbări

În general, cu cât o persoană începe mai devreme pentru un tratament pentru un BPOC Exacerbation, cu atât mai bine. Sunt disponibile mai multe opțiuni de tratament, inclusiv:

bronhodilatatoare

Bronhodilatatoarele sunt medicamente care relaxează mușchii căilor respiratorii, ceea ce îi ajută să se deschidă. Unul dintre cele mai frecvente bronhodilatoare pe care medicii le prescriu pentru persoanele cu BPOC este Albuterol.

O exacerbare BPOC poate duce la creșterea etanșeității toracice, a respirației sau a respirației. Luarea medicamentelor pentru a deschide plămânii, cum ar fi un bronhodilatator, poate ajuta la ușurarea acestor simptome.

bronhodilatatoarele vin de obicei sub forma unui dispozitiv de inhalator sau a unui lichid. Pentru a lua forma lichidă, o persoană trebuie să folosească o mașină numită nebulizator pentru a transforma lichidul într -un aerosol sau ceață, pe care o persoană îl poate inhala în plămâni.

Efectele secundare ale utilizării unui bronhodilatator pot include O frecvență cardiacă mai rapidă, o durere de cap și agitație.

corticosteroizi

Inflamarea crescută a plămânilor și căilor respiratorii poate declanșa o exacerbare BPOC. Corticosteroizii pot ajuta la reducerea acestei inflamații și la ameliorarea simptomelor.

Corticosteroizii vin sub mai multe forme, inclusiv tablete, dispozitive de inhalator și injecții. Corticosteroizii pe care medicii le prescriu în mod obișnuit pentru tratamentul exacerbărilor BPOC includ prednison și budesonidă.

Corticosteroizii pot provoca efecte secundare sistemice, în special atunci când o persoană le ia intravenos sau oral. Efectele secundare sistemice pot afecta întregul corp.

efectele secundare posibile includ creșterea zahărului din sânge, nervozitatea și durerile de cap. Corticosteroizii nebulizați pot provoca răgușeală, gura uscată sau infecții orale de drojdie.

Cea mai bună modalitate de a administra corticosteroizi pentru a trata o exacerbare BPOC depinde de tipul și gravitatea simptomelor. Cu toate acestea, rezultatele unui studiu din 2014 sugerează că corticosteroizii nebulizați pot fi la fel de eficienți ca corticosteroizii intravenoși, dar cu mai puține efecte secundare sistemice.

Antibiotice

Persoanele cu BPOC sunt mai susceptibile să dezvolte un infecție pulmonară decât cele fără boala pulmonară. Aceste infecții pot duce la o exacerbare, iar persoanele cu BPOC pot avea mai multe șanse să experimenteze complicații din infecțiile pulmonare.

Dacă un medic bănuiește că o persoană cu BPOC are o infecție bacteriană, le poate prescrie un curs de antibiotice.

Rezultatele unui studiu din 2013 care a implicat 53.900 de participanți sugerează că adăugarea de antibiotice la un plan de tratament care a inclus și corticosteroizi pot îmbunătăți pe scurt simptomele pentru persoanele din spital cu o exacerbare BPOC.

Oxigen Therapy

Nivelurile de oxigen ale unei persoane pot scădea în timpul unei exacerbări BPOC. Oxigen terapia poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de oxigen din sânge și la ușurarea simptomelor aferente, cum ar fi lipsa respirației.

În timpul oxigenului terapiei, o persoană va inhala oxigen dintr -o mașină printr -o mască sau prin intermediul tuburilor nazale. Oamenii pot folosi o mașină de terapie cu oxigen acasă.

Ventilație neinvazivă

Ventilația noninvazivă (NIV) este un tip de suport respirator care poate îmbunătăți nivelul de oxigen, umfla plămânii și pot face respirația Mai uşor. NIV implică o mașină care oferă presiune și oxigen plămânilor printr -o mască.

Medicii vor oferi de obicei NIV persoanelor din spital cu o exacerbare severă a BPOC.

Un studiu din 2017 revizuit 17 studii clinice care au implicat 1.264 de persoane care au fost la spital cu BPOC. Cercetătorii au descoperit că participanții care au suferit NIV aveau un risc de deces cu 46 % mai mic decât cei care nu au suferit NIV.

Tratamentul NIV a redus, de asemenea, durata șederilor în spital și au scăzut riscul de a experimenta complicații legate de BPOD .

Intubație și ventilație

În timpul intubației, un specialist va insera un tub de respirație în papara unei persoane pentru a permite ventilația mecanică sau respirația asistată. Specialistul va conecta apoi tubul de respirație la un ventilator, care este cunoscut și ca o mașină de respirație sau un respirator.

Medicii pot folosi un ventilator dacă o persoană nu poate respira de unul singur sau respirația lor este ineficient la eliminarea dioxidului de carbon sau la oxigenarea plămânilor.

Mașina poate livra un număr setat de respirații pe minut, un volum de aer și presiune către plămâni. De asemenea, oferă oxigen.

Importanța tratării unei exacerbări BPOC

Este esențial ca o persoană să înceapă tratamentul pentru o flacără a simptomelor BPOC cât mai curând posibil. Exacerbările pot declanșa o scădere a nivelului de oxigen din sânge sau probleme eliminând dioxidul de carbon din organism, ceea ce poate duce la insuficiență respiratorie.

Recunoașterea semnelor unei exacerbări BPOC rapide și căutarea unui tratament adecvat poate preveni o flacără -POT să devină pericol de viață.

Când este necesară spitalizarea?

O persoană poate trata o exacerbare BPOC la domiciliu folosind oxigen și medicamente. Cu toate acestea, pot exista și alte cazuri în care este nevoie de spitalizare.

la spital, profesioniștii medicali pot monitoriza continuu o persoană, precum și administra tratament specializat.

semnează că o persoană Cu BPOC ar putea fi necesar să meargă la spital includ:

 • Nu obține nicio scutire de utilizarea inhalatorilor
 • care se confruntă cu confuzie sau un nivel scăzut de conștiință
 • Observarea umflăturii în picioare sau picioare
 • Simțirea durerii în piept
 • Având degete, degetele de la picioare sau buze care sunt albăstrui sau gri

Prevenirea unui BPOC Exacerbation

Următoarele sfaturi pot ajuta la prevenirea sau reducerea exacerbărilor BPOC:

 • Oprirea fumatului și evitarea fumului de mâna a doua
 • Obținerea unei fotografii anuale de gripă
 • Evitarea declanșatoarelor BPOC, cum ar fi poluarea aerului, polenul, praful și fumurile
 • Luând toate medicamentele pe măsură ce medicul direcționează
 • Obținerea de somn pentru a menține sistemul imunitar Strong
 • Spălarea mâinilor deseori pentru a preveni infecția

TA Keaway

Exacerbările BPOC sunt evenimente în care simptomele unei persoane devin brusc mai grave sau se dezvoltă noi simptome. Anumite strategii, cum ar fi evitarea declanșatorilor, pot ajuta la reducerea șanselor de a experimenta o exacerbare BPOC. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să le preveniți.

Tratamentul depinde de tipul și severitatea exacerbării și poate include bronhodilatatoare, corticosteroizi, antibiotice, oxigen terapie și intenskin pret catena ventilație. Uneori, o persoană poate avea nevoie de mai mult de o formă de tratament.

Recunoașterea promptă și tratamentul unei exacerbări BPOC pot reduce nevoia de spitalizare și poate scădea riscul de complicații. Un medic poate oferi un plan de tratament și acțiune pentru a face față exacerbărilor.

 • Sistemul pulmonar

Știrile medicale de astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studiile revizuite de la egal la egal, Instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

¿Necesitas ayuda?